| |

Luukku 1 – Joulukalenteri 2017

1 Jako

[ ** VAROITUS ** Ensimmäinen luukku on äärimmäisen vaikea. Luukku vaatii pitkää pohdintaa ja asioiden yhdistelyä, mutta on täysin ratkaistavissa tässä luukussa tarjolla olevalla informaatiolla. Älä masennu, tulevat luukut ovat kevyempää tavaraa. Tähän voi aina palata. Ehkä kannattaakin? Jospa…jossain olisi jotain, joka auttaisi…]

Heräät lämpimän peittosi alta ihmeelliseen äänettömyyteen. Ympäriltäsi kuuluu supinaa, mutta et kuitenkaan kuule mitään. Olet juuri sulkemassa silmiäsi vaipuaksesi takaisin autuaaseen uneen, kunnes näet välähdykseltä jotain punaista. Sänkysi viereen hypähtää pieni otus, jonka tunnistat tonttulakista välittömästi tontuksi. Mitä ihmettä täällä oikein tapahtuu?

Tonttu yskäisee juhlallisen äänekkäästi, mutta kuitenkin niin hiljaa, että ääntä ei kuule varmasti kukaan muu kuin sinä. Tontun taakse kerääntyy kahdeksan tontun kunniasaattue ja päätonttu ryhtyy puhumaan. Hän kutsuu sinut joulupukin virallisella mandaatilla joulupukin viralliseksi ei-tonttuapuriksi. On tapahtunut jotain erityistä ja tarvitaan lautapelimaailman ehdotonta asiantuntijaa. Sinut on valittu tähän tehtävään satojen lautapelituntijoiden joukosta. Sinut halutaan asiantuntijaksi tulkitsemaan erästä kohdehenkilön unta, joka liittyy jotenkin lautapeleihin.

Mikä kunnia! Suostut välittömästi ja kolmentoista maagisen minuutin jälkeen laskeudut tonttusaattueen kantamana Korvatunturille. Sinut johdatetaan välittömästi tonttuvalvomoon, jossa ryhmä tonttuja on kerääntynyt monitorin ääreen. Monitorilla pyörii uni. Eräs tontuista kertoo, että kohdehenkilöiden toiveet välittyvät välillä unien kautta. Kyseessä on kuitenkin tontturyhmälle varsin tuntematon aihe – lautapelit. Kohdehenkilön nimi on Oona, joka ilmeisesti pitää lautapeleistä. Tontturyhmä haluaisi sinun selvittävän onko tässä kyseessä tosiaan lautapelit ja jos on niin mitkä pelit? Ja ovatko nämä hänen toivepelejään?

Perehtyessäsi uneen, päätonttu yskäisee. Hän kertoo joulupukin olevan vaikuttunut erityislahjakkuudestasi, joka on jo nyt aistittavissa. Korvatunturilla todella arvostetaan lautapelitietämystä, joka tuottaa välillä tontuille suurta vaivaa. Lautapelejä kuitenkin arvostetaan todella paljon, joten olisi mukavaa jos jäisit vähän auttelemaan. Suostut tähän ilomielin, sillä olethan sinä nyt varsin erikoinen lautapeliasiantuntija.

Sinut palkataan viralliseksi joulukeikka-apulaiseksi. Sinulle kerrotaan, että et voi pitää tonttulakkia, jotta sinut pystytään erottamaan muista tontuista. Olet ainoa paikalla oleva ei-tonttu, sillä Korvatunturin pyhien sääntöjen mukaan paikalla saa joulun aikaan olla vain yksi tämän sortin edustaja. Keikkasi päättyy joulupukin lähdettyä, jonka jälkeen voit noutaa palkkasi joulupukin palkkatoimistosta.

Nyt on kuitenkin aika perehtyä jälleen tähän uneen. Tiedät jo varmasti unen tuoreen ja laadukkaan pahvin tuoksusta, että kyseessä ovat nimenomaan lautapelit. Mutta mistä peleistä kohdehenkilö näkee unta ja ovatko ne hänen toiveitaan tulevalle joululle?

Musiikki: Der Christer Schytts

Päivitys 17.12: Järisyttäviä uutisia! Analyysiosasto on tutkinut tunnejälkiä ja onnistunut yhdistelemään ensimmäisen luukun kohdehenkilön painajaiset loogiseen järjestykseen. Voit perehtyä heidän raakaleikkaamaansa uneen alla olevalla videolla:

Lue joulukalenterin säännöt ja muut ohjeet tästä!

Sinua saattaisi kiinnostaa myös...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *