|

Luukku 11 – Joulukalenteri 2017

Valitettavasti kaikkien lasten toivekirjeet eivät tule perille tai niitä ei ole koskaan kirjoitettukaan. Toivomustontut, jollaisiksi jokainen toivetonttu toivoisi joskus ylenevänsä, käsittelevät näitä toivomuksia, jotka eivät koskaan yllä perille asti. Monimutkaisen algoritmin avulla toivomustontut määrittävät lasten toiveet entisten toiveiden, arvioidun ikäkehityksen sekä agenttitonttujen koostaman materiaalin perusteella. Tämän jälkeen on selvitettävä, mikä on hottia toiverintamalla.

Lautapelitoiveita ropisee, mutta tietotaitoa ei ole. Toisin kuin toiset tontturyhmät, toivomustontut eivät tästä hätkähdä vaan keräävät aineistoa, selvittääkseen mitkä lautapelit ovat olleet viimeisen vuoden aikana kovimmassa suosiossa. Tämän saa hyvinkin puolueettomasti selville tutkimalla pääkaupunkiseudun kirjastojen vuoden lainatuimpien pelien listaa. Valitettavasti joulupukin hakkeritonttujen koulutus on kriittisesti kesken, joten toivomustontuilla ei ole dataa algoritmin rakentamiseksi.

On sinun ammattitaitosi vuoro – nimeä viisi peliä kirjaston vuoden 2017 kymmenen lainatuimman pelin listalta.

Lue joulukalenterin säännöt ja muut ohjeet tästä!

Sinua saattaisi kiinnostaa myös...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 

4 kommenttia

  1. Yrityksistä huolimatta en löytänyt tällaista listaa mistään. Olisi kiva tietää, mistä oikeat vastaukset olivat löydettävissä.

    1. Tämä oli ainoa fiilisluukku eli piti vähän miettiä, että mitä suuri yleisö pelaa. Luulen, että monet hakivat vähän inspiraatiota viime vuoden samasta tehtävästä, mutta muotoaan se tietysti vähän vuodessa on kerinnyt muuttamaan. Luukun 7 vastaukset näkyvillä viime vuodelta.

  2. Kiitos vastauksesta! Vanhoja joulukalentereita en hoksannutkaan selata. Mietin jo, löytyykö tämä lista vain kirjastosta paikan päältä. 😀