Magmeda Monsters korttipeli
| |

Magmeda Monsters

40 Shares

Ruotsalainen Rapid Leaf Productionsin rynnistää Kickstarteriin ensimmäisellä pelillään, joka on 12 vuoden tiukan kehitystyön tulos. Magmeda Monsters on Magic: The Gatheringistä ja Pokémonista vaikutteita saanut korttipeli, jossa tarkoituksena on murskata vastustajan esiin tuomat hirviöt ja ottaa maailman hallintaansa. Magmeda Monsters ei tyydy kuitenkaan esikuviensa kepeyteen vaan jotain raskaampaa on luvassa.

Magmeda Monsters korttipeli

Peli on saatu arvostelukappaleena pelin julkaisijalta. Kuvatut komponentit eivät edusta pelin lopullista kaupallista versiota.

Ei keräilyä eikä pakanrakennusta

Juuristaan huolimatta Magmeda Monsters ei ole pakanrakennus- tai keräilykorttipeli. Molemmilla puolilla on käytössään 39 kortin pakka, joista jokainen kortti on uniikki. Kortteja on kahdenlaisia, hirviökortteja, joilla läiskitään vastustajan öttiäisiä sekä taitokortteja, joilla on erilaisia ominaisuuksia.

Pelikierroksen voittaa pelaaja, joka saa ensin tuhottua vastustajansa kuusi hirviötä. Koko pelin voittaa se, joka on ensin voittanut kaksi kierrosta. Omalla vuorollaan pelaaja voi pelata taitokortteja ja hyökätä hirviöillään vastustajansa örmöjen kimppuun. Erityisillä vahvistusvuoroilla pelaaja voi pelata pöytään lisähirviön tai nostaa uusia taitokortteja. Hirviön hyökätessä vähennetään ensin hyökkäysvoimasta toisen hirviön puolustusvoima. Tämän jälkeen nähdään paljonko vahinkoa hyökätty hirviö ottaa. Magmeda Monsters turn table

Magmeda Monsters paranee pelatessa

Vastakkain taistelevat raakaa voimaa käyttävä Oppression -armeija sekä komboihin erikoistuneet Liberation nimen alla ratsastavat hyvyyden joukkiot. Ensimmäisten pelien aikana peli tuntuu varsin suoraviivaiselta – kovin monsteri pöytään, parhaimmat taitokortit niskaan ja täysillä päälle. Peli avautuu kunnolla kuitenkin vasta usean pelikerran jälkeen.

Kun oma pakka, mutta myös vastustajan pakka on hyvin hallussa, alkaa vasta todellinen peli. Kun molemmat pelaajat tuntevat pakat on jännitystä ja vastaiskuja luvassa normaalia enemmän. Bluffausta, pelkoa ja yllättäviä muuveja arvostaa paljon enemmän kun ne eivät ole vain random läiskintää.

Magmeda Monsters lautapeli

Kuten tämän tyylisissä korttipeleissä usein on, tuurilla on osansa. Väärät kortit väärään aikaan johtavat usein tappioon. Magmeda Monsters tarjoaa kuitenkin kortteja, joilla on mahdollista manipuloida nosto- ja poistopakkaa, jotka oikein käytettynä vähentävät tuurin määrää. Vähentävät, kyllä näitä hetkiä silti eteen tulee…Pelissä komboilla on suuri rooli voimakkaiden hirviöiden luomisessa. Pelin korteissa ja hirviöissä on todella monta eri elementtiä, joten erilaisten yhdistelmien kehittelyssä menee paljon aikaa. Peli ei ole kaikista nautinnollisin, jos toinen pelaaja on tottunut tekemään nopeita päätöksiä ja toinen taas ei.

Tiukkaa päässälaskua ja märkää matikkaa

Kaikki pelin kirjanpito tehdään paperille. Esimerkiksi hyökkäyksen kohteeksi joutuneen hirviön laskenut elinvoima, taialla vahvistettu hyökkäys tai taitokortilla nostettu puolustus kirjoitellaan paperilapulle, joiden muutoksia molempien pelaajien kannattaa tarkasti koko ajan seurailla. Tämä tuntui hieman alkukantaiselta, mutta toisaalta mitään parempaa vaihtoehtoa en tälle menetelmälle keksinyt. Eri lukujen muutokset ovat suuria ja niitä tapahtuu usein, joten tätä ei kovin elegantisti pistelaudoilla tai muilla saisi suoritettua.

Magmeda Monsters kirjanpito

Magmeda Monsters on useiden lukujen vuoksi hyvin matemaattinen peli. Hirviöiden hyökkäyksiä päässälaskiessa pitää nähdä vähän vaivaa. Jos hyökkään hirviöllä X, jonka hyökkäysvoima on 85, hirviön kimppuun jonka puolustus on 15 ja jäljellä oleva elinvoima 105, niin kuinka suuren parannuksen tarvitsen hyökkäykseen, jotta saan hirviön tapettua. Entä jos käyttäisinkin toista hirviötäni, jonka hyökkäysvoima on 80, mutta jonka taika-arvo on 20, jolla voisin parantaa sen hyökkäysvoiman 100 asti! Ai niin, tämä hirviö ei voikaan hyökätä kivihirviöitä vastaan… Peli on jatkuvaa laskeskelua ja huomioita “Ai, tämä ei riittänytkään, entä jos teenkin näin…” Pitkän päätöksen taktiikalla pelaavien vuorot voivat siis parhaimmillaan venyä hyvinkin pitkiksi.

Pisimmillään peli kestää kaksi tuntia, erityisesti jos hommissa on kaksi uutta pelaajaa ja peli menee kolmannelle kierrokselle asti. Tämä tuntuu varsin pitkältä ajalta, mutta kokemus paranee kun pelaajat oppivat korttien toiminnot. Kohtuulliseen aikaan viritetty pelikello voisi maksimoida nautinnon, jolloin mahdollisia vaihtoehtojen laskemisia olisi priorisoitava ja välillä olisi päädyttävä epäoptimaaliseen lopputulokseen.

Peli jättää hyvin ristiriitaiset fiilikset. Toisaalta kaikki laskeminen tuntuu hyvin työläältä ja äärimmäisen monien eri vaihtoehtojen miettiminen todella raskaalta. Toisaalta taas siitä saa todella paljon kiksejä. Vaihtoehtoja on paljon ja mietittävää riittää, laskeminen on jollain sairaalla tavalla todella tyydyttävää.

Magmeda Monsters ajatus

Magmeda Monsters – rajatun joukon herkkua

Magmeda Monsters ei missään nimessä sovi kaikille. Jos matematiikka tai päässälasku ahdistaa, pysy todella kaukana Kickstarterista. Matematiikka on hyvin vahvasti pelin ytimessä. Toisaalta jos näet yön pimeinä tunteina mukavan märkiä unia numeroista puuhailemassa toisten numeroiden kanssa, saattaa Magmeda Monsters olla oikein terve vaihtoehto.

Toisena haasteena on pelin varsin kliseinen, mutta samalla hyvin kummallinen teema. Elävää samuraihaarniska, puolikkaita Bulbasaureja ja outoja ihmiskäärmeitä, jotka pyrkivät joko sortamaan tai pelastamaan maailman. Ensin kortit, pelin taide ja teema tuntuivat todella lapsellisilta. Nyt ihme kyllä olen hieman eri mieltä. Joukossa on edelleen kortteja, jotka ovat rumia, mutta olen pääasiassa jo kiintynyt koko tähän porukkaan. Pelin taustatarina ei ehdi häiritä, koska se ei pelissä näy millään tavalla.

Magmeda Monsters kortit

Kolmas tärkeä asia, joka on peliä hankkivan mietittävä, on oma tapa nauttia peleistä. Vaikka molemmilla puolilla on 39 uniikkia korttia, tulevat kortit pääosin tutuiksi muutaman pelin jälkeen. Jos tykkäät muutaman pelin jälkeen tuoda pelin kylkeen lisäosan, joka vähän piristää peliä, Magmeda Monsters ei luultavasti viihdytä sinua mahdottoman pitkään. Toisaalta jos nautit siitä, että pyrit oppimaan tai jopa ratkaisemaan pelin, voi Magmeda Monsters olla hyvä valinta.

Magmeda Monsters on kovaa pähkäilyä. Mitään hauskaa ja nopeaa hulluttelua ennen nukkumaan menoa se ei ole. Magmeda Monsters toimii parhaimmillaan kahden kokeneen pelaajan kesken eikä sillä ole juurikaan arvoa pelinä, jota pelailisi jokaisen kylään pakotetun kanssa, sillä oppimiskynnys on varsin korkea ja tasoerot pidemmän päälle selkeät.

Magmeda Monsters on hankala tapaus. Pelinä se on oikein hyvä ja mielenkiintoinen osuessaan otolliseen maaperään. Toisaalta monille tämä on pelkkää pakkopullaa, jota ei toivo enää koskaan kohtaavansa. Itseeni Magmeda Monsters sai lopulta jätettyä pysyvän kiinnostuksen kipinän, mutta vastustajan puuttuessa peli taitaa jäädä lopulta hyllyyn hypisteltäväksi.

Magmeda Monsters käärmemies

Huomio: Hinta-laatusuhdetta ei arvioitu, sillä arvostelukappaleessa ei lopullisia komponentteja.
Magmeda Monsters
7.25 / 10 Arvosana
Plussat
-Vaatii tiukkaa ajattelua
-Päässälaskeminen on aina kivaa!
-Molemmat pakat hyvässä balanssissa
Miinukset
-Pitkähkö
-Kynä-paperi kirjanpito tuntuu vähän jäyhältä
-Pelikertojen välistä vaihtelevuutta ei ole mahdottomasti
Lyhyesti
Magmeda Monsters on peli, joka sopii vain tietylle yleisölle: Päässälaskun, outojen otusten ja omien taktiikoiden parantelun ystäville. Kaksinpelattava korttipeli, joka on parhaimmillaan kun molemmat ovat hyvin kärryillä mitä pelissä tapahtuu.
Hinta-laatusuhde0
Sääntöjen selkeys6
Temaattisuus2
Uudelleenpelattavuus6.5

Similar Posts

Leave a Reply

Your Sähköposti address will not be published. Required fields are marked *