Round-o-Loot
| |

Round-o-Loot

Round-o-Loot on uuden suomalaisen pelijulkaisija Doorway Gamesin nopea korttipeli. Round-o-Loot on kortin lätkintää, jossa avainasemassa on kädenhallinta. Nopeaa ja helppoa fillerimateriaalia, jonka rahoituskampanja alkaa Indiegogossa lokakuun alussa. Ansaitseeko Round-o-Loot paikkansa fillerihelmien joukossa vai heitetäänkö se yli laidan?

Round-o-Loot

Paketin sisältö

60 peruskorttia, 1 kapteenikortti sekä 9 kolikkokorttia. Lisäksi lisäosa, joka sisältää 1 Kraken kortin, 4 tykkikorttia sekä 15 rottakorttia.

Kortit ovat hyvän tuntuista muovia, joka takaa hyvän sekoitustuntuman. Kortit on kuvitettu sarjakuvamaiseen merirosvotyyliin. Pelin hinnaksi on suunniteltu noin 13€ posteineen.

Pelin kulku

Round-o-Loot on hyvin yksinkertainen korttipeli. Sitä on nopea pelata ja säännöt ovat helpot. Omalla vuorollaan pelaaja voi pelata samalla symbolilla varustettuja kortteja haluamansa määrän, vaihtaa kortteja tai pelata yhden neljästä kombosta. Peliä pelataan kunnes pakkaan satunnaisesti sekoitettu kapteenikortti nostetaan, jonka jälkeen lasketaan pisteet. Eniten pisteitä kerännyt saa kolikkokortin ja peli päättyy kun joku saa kolme kolikkokorttia.

Peruskorteissa pisteitä on yhdestä neljään ja kierroksen lopuksi jokainen eteen pelattu kortti antaa pisteitä. Lisäksi pelissä on rommikortteja, jotka yhdistettynä kolmeen tai useampaan pistekorttiin muodostavat kombon. Kombon pelaamalla voi esimerkiksi laittaa jokaisen pelaajan antamaan käsikorttinsa viereiselle pelaajalle, lopettaa pelin välittömästi tai vaatia jokaista pelaajaa antamaan kaksi korttia sen pelanneelle pelaajalle.

Round-o-Loot - wut happen?Lisäosassa peliin tulee Kraken, joka tyhjentää jokaisen pelaajan käden, joka ei pysty suojautumaan tykkikortilla. Krakenin ilmestyttyä pelaaja voi pelata rottakorttinsa, joista jokaisesta saa yhden pisteen. Muussa tapauksessa pisteitä ei rotista saa.

Round-o-Loot – rentoa kortinlätkintää, ehkä liiankin rentoa?

Round-o-Loot kehuu olevansa nopea ja yksinkertainen ja nämä kriteerit kyllä täyttyvät. Round-o-Loot on pohjimmiltaan kuitenkin hyvin tuuripitoinen korttipeli, jossa omilla toiminnoilla ei voi juuri vaikuttaa mihinkään. Yksi syy pelin nopeuteen on se, että pelissä varsinaisia päätöksiä ei eteen juurikaan tule.

Kortteja on turha säästellä mihinkään. Jo kaksi samaa korttia kannattaa pelata heti. Jos kombo on yhden peruskortin päässä voi sitä odotella, mutta siinäkin saattaa hukata vuoron turhaan, kierros nimittäin saattaa päättyä milloin vain.Round-o-Loot käsikortit

Kapteenikortti voi olla pakan missä vain kohdassa eli käytännössä peli voi loppua jo ensimmäisten pelattujen korttien jälkeen. Pelattujen rommikorttien jälkeen jokaisen pelaajan käsikorttirajoitus kasvaa yhdellä. Tämä on ihan oivaltava mekaniikka, sillä mitä enemmän kortteja pelaajilla on, sitä nopeampaa pakkakin hupenee eikä peli lopulta veny ajallisesti liikaa vaikka kapteenikortti olisi eksynyt pakan alimmaiseksi.

Kombot ovat ajatuksena hyvä elementti, mutta kombojen efektit pääasiassa vain lisäävät pelin tuuripitoisuutta. Kaksi neljästä kombosta ei hyödytä kombon pelaajaa millään tavalla vaan lisäävät pelin kaaottisuutta laittaen käsikortit sekaisin. Komboilta olisi toivonut enemmän taktista elementtiä, jolla omaa kättä voisi kontrolloida paremmin eikä pelin entistä pahempaa sotkemista, jolloin se vähäkin hallinnan illuusio katoaa.

Round-o-Loot kombo käynnissä

Lisäosan tykkikortit ja rotat ovat pääasiassa turhaa käden täytettä, jos ei Kraken osu sattumalta kohdalle juuri oikeaan aikaan. Rottakorttien ajatus on hauska, mutta riski/pistesuhde on liian heikko, että ne muuttaisivat peliä taktisemmaksi.

Round-o-Loot ei peliporukkaamme nykyisessä muodossaan oikein uponnut juuri tämän tuuripitoisuuden ja hallitsemattomuuden vuoksi. Tuntui siltä, että peli pelasi käytännössä itseään, sillä mitään varsinaisia mielekkäitä valintoja ei eteen tullut. Jos filleriä etsii, niin markkinoilla on useita kevyitä korttipelejä, joissa on myös strategiaelementti mukana. Round-o-Lootissa on nähtävillä hauskoja ideoita, joita vielä hieman hiomalla olisi saatettu jopa osua aika hyvään peliin.

Round-o-Loot
4 / 10 Arvosana
Plussat
-Helpot säännöt, joten pelaamaan pääsee heti
-Kortit laadukkaan tuntuiset
-Korteissa ei tekstiä
Miinukset
-Tuuripitoista ja ajatuksetonta lätkintää - missä peli?
-Teema on perinteistä fillerikamaa, eli ei juuri ole
Lyhyesti
Round-o-Loot on filleri, jossa varsinaiselle päätöksenteolle on jätetty liian vähän tilaa. Käteen tulevista korteista lätkitään pöytään korttia ilman ajatuksen häivää.
Kesto: 10-20min Pelaajamäärä: 2-4
Hinta-laatusuhde8
Sääntöjen selkeys6
Temaattisuus2
Uudelleenpelattavuus3

Sinua saattaisi kiinnostaa myös...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 

4 kommenttia

  1. Olen pari kertaa kiskaissut kapteenikortin kierroksen ekan vuoron nostoissa. Että se siitä sitten. Jää vähän tyhjä fiilis.

    Minulta meni toi hinta kyllä täysin ohi. En maksaisi tästä 20 euroa, oikeampi hintaluokka olisi jossain kympin tuntumassa.

  2. Pelin hinta on kyllä alhaisempi kuin tuo 20€, tuo kyseinen hinta sisältää postituksen minnepäin maailmaa tahansa. Suomen sisäisesti ostettuna pelin saa kampanjasta 15$ hintaan, eli noin 13€ hintaan sisältäen postituksen. Perkkien nimet aiheuttivat sekaannusta aiemmin, ja ne pitäisi olla nyt korjattuja.