| | | | | |

1918 lautapeli – sisällissotaa lautapelimuodossa!

Mesenaatissa rahoitusta kerää tällä hetkellä 1918 lautapeli, joka on ottanut todella vahvoja vaikutteita Hammer of the Scots (Lautapeliopas) nimisestä blokkisotapelistä. Teema tuodaan pelistä vahvasti kotimaankamaralle, Suomen 100 vuoden takaisiin tapahtumiin. Kaksi pelaajaa taistelee vastakkain tunnista kahteen kestävissä skenaarioissa. Toinen pelaaja ohjastaa punaisia, toinen valkoisia. Joukkoja kuvaavat neliön muotoiset puupalikat ja tiedot sotajoukoista näkyvät vain sitä ohjastavalle pelaajalle. Pienellä sotilastiedustelulla vastustajan joukoista voi kuitenkin saada hyvinkin ratkaisevia tietoja. Aseita, muonaa, junia, täydennysjoukkoja ja raakaa sotaa. Tätä on 1918 lautapeli.

Tässä arviossa pureudumme pikaisesti siihen, onko tämä peli tukemisen arvoinen, jos ottaa huomioon sen lautapelilliset meriitit. Valitettavasti tuomiomme on hyvinkin kriittinen ja olemme yksimielisiä siitä, että nykyisessä muodossaan peli ei tarjoa nautinnollista pelikokemusta. Kiinnostaako toinen mielipide? Arvio löytyy myös Lautapelihelvetistä, jossa 1918 lautapeli saa huomattavasti paremman vastaanoton.

Ulkoasultaan peli on kohtuullisen nätti ja värimaailma toimii ja on selkeä. Valitettavasti graafiset elementit ovat kuitenkin liian pieniä näkyäkseen kunnolla ja esimerkiksi pelilauta saisi olla selvästi isompi. Yksiköiden nopeutta ja hyökkäysvaihetta on pienistä numeroista vaikea nähdä, erityisesti jos nappulat ovat sivuttain osoittaakseen yksikön olevan normaalia vahvempi.

PÄIVITYS 14.3. : Pelin kehittäjä on kommentoinut arvostelua pelin Facebook sivuilla. Kritiikki on otettu vastaan todella hyvin ja videossa esille nostettuihin ongelmakohtiin tullaan pureutumaan ja peliä pyritään virtaviivaistamaan. Toivotaan, että tämä nostaa pelin uudelle tasolle!

Saimme pelistä prototyyppiversion pelin julkaisijalta. 
Videolla näkyvät komponentit eivät vastaa valmiin pelin komponentteja.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *