| | | | |

Joulukalenterin luukku 24: Joulutarina

Jouluaatto. Jälleen kerran. Onnellinen perhejoulu. Ha. Ei. Lautapelejä. Kylmä tuuli puhaltaa kasvojasi vasten kävellessäsi perinteisen räntäisessä joulumaisemassa kohti päivän lautapelitaloa. Ei muita velvoitteita. Ei edes sitä typerää joulukalenteria. Ketä se edes kiinnostaa enää? Kiroat mielessäsi Toni Bäckströmiä ja Juho-Matti Miikael Ojalaa. Olet muutaman pisteen perässä etkä ikinä saa heitä kiinni. Voi, jospa tietäisit, että tämän päiväisen luukun kokonaispistemäärä kohoaa jopa kuuteen pisteeseen.

Talo on jo täynnä väkeä ja sinulle ilmoitetaan heti, että täällä pelataan tällaista peliä johon mahtuu vain kahdeksan henkeä. Että sinä et pelaa tänään. Että niin. Että ja että. Hieman sinua kummastuttaa, että paikalla on vasta kuusi henkilöä sinun lisäksesi, mutta tottakai jäät katsomaan muiden pelaamista, onhan se heti toisella sijalla “Lempiharrastukseni”-listallasi. Pöydän ympärillä häärivä tuttusi, vanha kunnon Timo-Jukka, kertoo sinulle pelin nimen ja käy pikaisesti läpi pelin säännöt.

“Jokainen pelaaja saa kaksi korttia. Korteilla on arvot, esim. susi on 5 ja metsästäjä 3. Pelaaja on se hahmo, jolla on korkeampi arvo. Jokainen hahmo yrittää etsiä tietyt toiset hahmot, esim. metsästäjä haluaa löytää suden ja koiran. On mahdollista, että pelissä ei ole esimerkiksi yhtään lammasta, jos kaikkien lammaskorttien parina on joku toinen kuin lammas. Omalla vuorollaan pelaaja voi kurkistaa yhden kortin joltain toiselta pelaajalta. Tämän jälkeen pelaaja laittaa oman värisensä kiekon, jossa kuva nähdystä kortista. Jos näkee kortin, jossa on laidassa kysymysmerkki, laittaa pelaajan eteen kysymysmerkin. Jos pelaaja, jonka hahmo on paimenpoika, kurkistaa toisen pelaajan kortia ja näkee jonkun muun kuin kysymysmerkin on hänen laitettava susimerkki pelaajan eteen. Vaihtoehtoisesti voi myös esittää kortilla kysymyksen, jolla kysyy esim. että onko pelaajan hahmo susi, paimenpoika tai metsästäjä. Näin jatketaan kunnes joku haluaa esittää esittää arvauksen omista kohteistaan.”

Timo-Jukan lopetellessa sääntömonologiaan tulee hänen vuoronsa. Ikävä kyllä hänen on käytävä saniteettitiloissa, joten päätät pelata vuoron hänen puolestaan.

Omat korttisi. Hahmosi on susi. Etsit lammasta.
Pelitilanne. Sinä olet vasemmassa alanurkassa.

Tilanne näyttää kriittiseltä ja päätät, että nyt on aika tehdä arvaus. 1. Minkä numeroinen pelaaja on kohteesi? [Oikean vastauksen arvo: Kaksi pistettä]

Timo-Jukka tulee vessasta ja puhisee. Yleisö hurraa. Sinulle jää kuitenkin epäselväksi puhinan merkitys ja yleisön reaktio. Timo-Jukka on parkkeerannut selkänsä silmiesi eteen etkä valitettavasti jaksa juuri nyt liikkua, joten loistavan päättelysi tulos jää tältä erää hämärän peittoon.

Uusi peli käynnistyy. Kysyt, josko voisit päästä peliin mukaan. Vastaus on ei. Et kysele enempiä vaan jatkat kakkosharrastuksesi parissa peliä katsellen vieno hymy kasvoillasi. Kaksi uutta pelaajaa liittyy mukaan. Voi Timo-Jukka parka. Ilmeisesti jälleen on aika käydä puuteroimassa nenän päätä. Olet huomauttanut hänelle kymmeniä kertoja tästä hänen kiusallisesta ongelmastaan, mutta Timo-Jukka ei ole edes kiittänyt sinua huolenpidostasi. Viha tätä kiittämätöntä olentoa kohtaan alkaa kasvaa hitaasti sisälläsi. Et välitä äsken Turussa julistetusta joulurauhasta. On jälleen aika arvata…

Hahmosi on lammas. Etsit koiraa ja metsästäjää.
Pelitilanne. Sinä olet vasemmassa alanurkassa.

2. Minkä numeroiset pelaajat ovat kohteesi? [Oikean vastauksen arvo: Kolme pistettä]

Puhina. Hurraus. Selkä. Harmillista. Mietit, josko sitä pitäisi silti katsoa, mutta puhelimesi soi samalla hetkellä. Äitisi soittaa ja vastaat. Äiti kyselee jotain epämääräisestä äsken alkaneesta jouluateriasta, jonne olit luvannut saapua. Vastaat takaisin jotain epämääräistä. Äitisi ääni kaikuu karjuvana puhelimen kaiuttimesta “MITÄ PELIÄ SINÄ LAPSENI OIKEIN LUULET PELAAVASI?” Voi ei, juuri tätä kysymystä sinä pelkäsitkin. Timo-Jukka on epäillyt, että sinulla saattaisi olla varhaisiän dementia, mutta et halua huolestuttaa äitiäsi. Pelin nimi ei vain tule mieleesi… 3. Mitä vastaat, mitä peliä olet pelannut? Tai ainakin katsonut. [Oikean vastauksen arvo: Yksi piste.]

 

Pelin säännöt ovat lyhennelty versio ja vastaavat pääosin peliä. Pieniä eroja kuitenkin löytyy blogipelattavuuden vuoksi. Kaikki tarinan hahmot, myös sinä, ovat kuvitteellisia eivätkä perustu tosimaailman henkilöihin.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *