| | |

Revolution!

Haluan esitellä teille liian vähälle huomiolle jääneen Revolutionin. Revolution on noin tunnin mittainen vallankumous, jossa pelaajat voivat kiristää, lahjoa tai käyttää raakaa voimaa saadakseen kansalta, kirkolta ja ylhäisiltä kannatusta.  Kannatus on tärkeässä asemassa vallankumouksen näkökulmasta. Se pelaaja, joka saa eniten kannatusta tulee uudeksi hallitsijaksi ja näin ollen voittaa pelin.

Revolution kansikuva

Kansan vaikutusvaltaisia henkilöitä voi kiristää, pakottamalla esimerkiksi tavernan pitäjän kertomaan tulenarkoja tarinoita. Lahjottua kenraalin rahalla pelaaja saa käyttöönsä kapteenin sotajoukkoja eli voimaa.  Lahjoessa papin saa kansalta kannatusta ja papilta vaikutusvaltaa.

Revolution aiheuttaa pohdintaa

Revolution! – Rahaa, nyrkkejä ja kirjekuoria

Revolution on hauskan sarjakuvamaisesti kuvitettu pläjäys. Peli sisältää pelilaudan, kiristysmerkkejä, voimamerkkejä, rahaa sekä vaikutusvalta kuutioita. Tällä hetkellä Revolutionin saatavuus Suomesta on hyvin heikko. Peli on hauskan näköinen mutta tavaraa on vähän suhteessa 39€ hintaan.

Revolution huutokauppamerkit

IMG_4431Pelin kulku

Pelin alussa jokaisella pelaajalla on käytössään viisi kolikkoa.  Pelaajilla on edessään oma pelilautansa, johon he laittavat salaa kolikoita toivoen, että heidän rahapanoksensa on muiden pelaajien panosta arvokkaampi. Kun kaikki pelaajat ovat laittaneet rahansa likoon katsotaan kuka pelaajista saa hyödyt ja kuka jää nuolemaan näppejään. Kun pelaaja voittaa hän saa sitä mukaa vaikutusvaltaa, kannatusta, voimaa ja kiristysmerkkejä.

Kanssapelaajat täytyy ottaa huomioon ja pohtia ketkä he yrittävät saada puolelleen. Kiristys on tehokkaampi keino kuin pelkkä raha, mutta sotajoukot eli voima on kaikista tehokkain keino muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Pelatessa täytyy huomioida, että jokaista henkilöä ei pysty kiristämään eikä raaka voimakaan auta. Esimerkiksi varas on kiinnostunut vain rahasta

 

Miltä se maistuu?

Revolutionissa on parasta yksinkertaiset sekä nopeasti selitetyt säännöt. Pelin teema on toimiva eikä tuo Revolutioniin turhia kikkailuja. Revolutionin suola on pohtia muiden pelaajien seuraavia siirtoja sekä lahjoa vaikutusvaltaisia kansalaisia kanssapelaajien nenän edestä omalle puolelleen. Revolution on parhaillaan silloin kun pelaajat tarkkailevat myös muiden pelaajien peliä eivätkä keskity vain omaan suoritukseensa. Revolutionissa on toki mukana myös tuuria, joka sotkee mukavasti hyvin tehtyjä suunnitelmia.

Revolution on nopea tempoinen peli, joka vaatii suht nopeita ratkaisuja tai peli voi alkaa pitkästyttämään. Yksinkertaisten sääntöjen ansiosta peli sopii myös hyvin lautapeliharrastusta aloittaville.

Revolution!
7 / 10 Arvosana
Plussat
-Todella ovela peli
-Kesto/huvisuhde kohdallaan
-Tyylikäs ja laadukas
Miinukset
-Hieman kalliin puoleinen
-Ensimmäisellä kerralla pelistä voi
olla vaikea saada otetta.
Lyhyesti
Pelaajamäärä: 3-4 Kesto: 60min
  Revolution! on erilainen peli, joka vaatii jatkuvaa muiden pelaajien tarkkailua ja arvailua heidän haluistaan. Revolution! on syvä, mutta helppo pelata.
Hinta-laatusuhde6
Sääntöjen selkeys8.5
Temaattisuus6
Uudelleenpelattavuus7

Sinua saattaisi kiinnostaa myös...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *