Lautapelikahvila Tasapeli
| | | |

Lautapelikahvila Tasapeli: Helppoja ja nopeita! – suosituksia osa 1

2 Jakoa

Se on pian täällä! Lautapelikahvila Tasapeli avaa ovensa ja tarjoaa tsäänssin päästä kokeilemaan erilaisia lautapelejä sekä nauttimaan hyvästä seurasta sekä ruuasta ja leivonnaisista. Mikä olisi sen parempaa? Ainiin! Vielä parempaa on se, että kahvilan tuotto menee Yhteisvastuun hyväksi!

Emme näissä suosituksissa pahemmin esittele tunnetuimpia pelejä, sillä nämä ovat varmasti monelle jo varsin tuttuja. Haluamme tarjota mahdollisuuden kokeilla jotain uutta ja ehkä erilaista lautapelimaailmasta.

Lautapelikahvila Tasapeli

Suositusten ensimmäisessä osassa käymme läpi pelejä, joita on todella helppo kokeilla erilaisissa lautapelitapahtumissa. Säännöt lukee ja oppii helposti eikä pelaaminenkaan kestä mahdottoman pitkään. Nämä pelit sopivat myös pidemmän pelipäivän loppuun tai sopiviin väleihin, sillä väsyneenäkin säännöt oppii oikein helposti.

Dungeon Rush

Kesto: 13-19min Pelaajamäärä:  3-5

Dungeon rush
Kuva: Fabian

Dungeon Rush on nopeaa läpsyttelyä, joka vaatii kuitenkin paljon keskittymistä.  Pelin idea on varsin simppeli. Pelaajilla on kaksi sankaria. Toinen sankari on vasemman käden sankari ja toinen oikean käden sankari. Pöytään lyödään erilaisia hirviökortteja ja pelaajan on mahdollisimman nopeasti läpsäistävä hirviötä sillä kädellä jolla hän pystyy sen kukistamaan.

Varsinkin lautapelitapahtumissa on kiva välillä pelata pelejä, joiden säännöt on nopea omaksua eikä pelaamisen opetteluun mene todellakaan paljoa aikaa. Dungeon Rushissa ei tarvitse liikoja taktikoida. Riittää vain kun on tarpeeksi nopea. Peli minun makuuni! -Oona

Celestia

Kesto: 30min Pelaajamäärä: 2-6

Celestia
Kuva: punkin312

Celestiassa seikkaillaan ilmalaivalla yhden pelaajan toimiessa kapteenina. Kapteeni heittelee noppia, jotka aiheuttavat erilaisia luonnonilmiöitä. Muiden pelaajien tehtäväksi jää miettiä, että uskaltaako pysyä kapteenin kyydissä ja jatkaa aarteiden metsästystä.  Toinen vaihtoehto on hypätä pois kyydistä laiha saalis mukanaan.

Celestia on kaunis, leppoinen tuuripainotteinen lautapeli, jossa toki taktikoinnilla on oma osuutensa. Suosittelen kokeilemaan Celestiaa jo ihan sen visuaalisen ilmeen takia. -Oona

Arboretum

Kesto: 30min Pelaajamäärä: 2-4

Arboretum
Kuva: Penguinised

Arboretumissa pelaajat pyrkivät asettelemaan puut parhaalla mahdollisella tavalla omaan arboretumiinsa. Sanakirja kertoo, että arboretum tarkoittaa puulajipuistoa…hyvin mielenkiintoista? Itseasiassa kyllä. Peli on kohtuullisen helppo oppia, mutta hyvin vaikea hallita. Arboretumissa riittää todella pohdittavaa ja tyylikäskin se on kaiken lisäksi. Tätä ei kannata jättää kokeilematta! -Kristian

IceCool

Kesto: 20min Pelaajamäärä: 2-4

IceCool
Kuva: bgliga

IceCool on viime vuoden kovimpia perhepeli uutuuksia. IceCool on näppäryyspeli, jossa neppaillaan pingviinejä ympäri jäistä koulua. Tavoitteena on vältellä hippana olevaa pelaajaa ja kerätä eniten kalaa. IceCool on todella helppo oppia ja nopea pelata.

Ulkoasu on selvästi suunniteltu perheille, mutta taustalta löytyy hauska ja taitoa vaativa peli. Perinteiseen Pitch Cariin suurimpana erona on se, että pingviineillä voi myös pomppia esteiden yli, jos taito on hallussa. -Kristian

 

Seuraavassa osassa perehdytään muutamiin hieman pidempiin peleihin Lautapelikahvila Tasapelin valikoimasta.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 

4 kommenttia

  1. Oi voi! Nyt on huolestuttavaa, jos et ole kuullut! Olen ollut hieman varovaisena, että onko tullut liikaa joka kanavalla tätä mainostettua. Ilmeisesti ei!

    Mobiilina kommenttien alta ja epämobiilina oikeasta sivupalkista löytyy linkki tapahtumaan. Mutta jatketaan markkinointia ja tervetuloa mukaan! Tuu moikkaamaan jos paikalle pääset!

  2. Luen aina vain uusimmat postaukset, ja sivupalkki on jäänyt huomaamatta. Varmasti moikkaan, jos pääsen osallistumaan, hienoa kun järjestätte!