Lautapelikahvila Tasapeli - tunnin lautapelit
| | | |

Lautapelikahvila Tasapeli: Alle tunnin rykäisyt – suosituksia osa 2

Suositusten toinen osa keskittyy keskipitkiin peleihin. Pelien säännöt ovat pääasiassa edellistä osaa hieman haastavampia eikä näiden kohdalla ole aivan huono idea pyytää tapahtumassa sääntöjen selitystä tai tutustua itse alustavasti sääntöihin ennen tapahtumaa. Tämän listan pelejä voi tapahtumassa vielä pelata helposti useammankin ilman pahempaa sääntöähkyä.

Lautapelikahvila Tasapeli - tunnin lautapelit

Steampunk Rally

Kesto: 45-60min Pelaajamäärä: 2-8

Kuva: Jonas Bauwens

Tässä hyvä vaihtoehto, jos haluat kokeilla jotain uutta! Pelissä eri keksijät rakentelevat ilmalaivaa ja pyrkivät ensimmäisenä maaliin Sveitsin alppien välissä kiemurtelevilla radoilla. Ilmalaiva rakennellaan kortteja valitsemalla ja noppien kanssa joutuu jatkuvasti kikkailemaan.

Steampunk Rally on mielenkiintoinen kisailupeli, jossa lisänä oman aluksen jatkuva rakentelu. Yllättävän paljon mietittävää tunnin paketissa. -Kristian

Dale of Merchants 1 ja 2

Kesto: 20-40min Pelaajamäärä: 2-4

Dale of Merchants

Dale of Merchants on pakan rakentelua Dominionin hengessä. Paitsi että Dominion on huono ja Dale of Merchants on hyvä. Eläimet kilpailevat parhaan kauppiaan tittelistä ostamalla yhteiseltä laudalta itselleen kortteja, joilla voi joko rakentaa omaa maailman-mahtavinta-kojua tai käyttää esineiden erilaisia ominaisuuksia hyväkseen. Dale of Merchants 2 sisältää myös tiimipeliversion, joka on ehdoton käytössä neljällä pelatessa.

Dale of Merchantsissa on suunnittelua ja pohdittavaa oikein runsaasti, vaikka peli ei kauaa kestä. Ehdotonta kokeilumateriaalia, erityisesti siksi, koska yksi kappale peliä arvotaan Lautapelikahvila Tasapelissä kaikkien sitä kokeilleiden kesken! -Kristian

Nations: Dice

Kesto: 20-40min Pelaajamäärä: 1-4

Jos Nations tuntuu kiinnostavalta, mutta vähän liian isolta palalta purtavaksi, suosittelen lämpimästi kokeilemaan Nations Diceä.  Nations Dicessä nimensä mukaisesti heitellään noppia, jotka antavat pelaajalle erilaisia resursseja,  kuten rahaa, kiveä tai sotavoimia. Rahalla voi ostaa uusia rakennuksia,  joilla voi saada käyttöönsä lisänoppia. Jokaisella kierroksella on oma tehtävänsä, jonka läpäiseminen tuo lisää voittopisteitä.

Nations Dice on mielestäni hyvänmielen peli. Pelissä ei  ole mahdollista saada miinuspisteitä, joka on suuri ero isoveljeen Nationssiin. Jos ei tykkää noppapeleistä niin Nations Dice kannattaa jättää hyllyyn. Itse tykkään kyseisestä noppapelistä paljonkin. Nopat ovat hienosti tehty ja tuuria sekä taktikointia on sopivassa suhteessa pelin kestoon nähden. -Oona

Euphoria: Build a Better Dystopia

Kesto: 60min Pelaajamäärä: 2-6

Euphoria: Build a Better Dystopia
Kuva: Kristo Vaher

Euphoria sijoittuu dystooppiseen tulevaisuuteen, jossa pieni eliitti tietää, mitä kansa haluaa ja kansaa uskoo heidän vain haluavan yhteistä hyvää. Ihan kuin Suomessa. Jokaisella pelaajalla on käytössään noppatyöläisiä, joiden silmäluku vaikuttaa työläisten käytökseen. Euphoria on Scythestä tutun Jamey Stegmaierin toinen peli, joten kauneutta on tarjolla, varsinkin pelattavissa olevassa Kickstarter versiossa!

Euphoriaa olen pelannut vain kerran, mutta edelleen sitä kohtaan on lämpimiä muistoja. Peli on kohtuullisen nopea, mutta pohdittavaa riittää, sillä teitä voittoon on runsaasti. Euphoria vaatii kuitenkin kohtuullisen määrän kokemusta lautapeleistä, jotta siihen pääsisi ensimmäisellä kokeilulla sisälle. Kokeneet vierailijat, käyttäkää tilaisuus hyväksenne ja kokeilkaa Euphoriaa! -Kristian

Seuraavassa osassa vuorossa on selvästi pidempiä pelejä harrastajien mieleen.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 

2 kommenttia

  1. Mikäköhän minussa ja Kaitsussa on vikana kun Dale of Merchants ei ole auennut, ainakaan kahdella pelaajalla. Tuntuu että niitä erikoisominaisuuksia ei edes ehdi käyttää. Ehkä pitäisi pelata sitä jonkun kanssa joka tuntee pelin hyvin. Tällä hetkellä olen täsmälleen eri mieltä kanssasi: Dominion on parempi!

  2. Hmm, voi olla, että ei vielä ole kortit tulleet tutuiksi, joten niiden hyödyntäminen ei vielä onnistu täydellä potentiaalilla. Dale of Merchantsissa lähtötiedot ovat samat kuin Dominionissa, pelaajat tietävät tarkasti, mitä kortteja pelin aikana on käytössä. Heti pelin alussa on siis hyvä rakentaa pieni perusajatus oman pakan toiminnasta pelissä olevien eläinrotujen perusteella.

    Pelin edetessä on kuitenkin oltava valmiina hieman muuttamaan omaa strategiaa pöydälle tulevien korttien mukaan. Dominion tyylisesti ns. Big Money strategia toimii erityisesti aloittelijoiden keskuudessa, koska korteista ei osaa vielä rakentaa mitään järkevää kokonaisuutta.

    Toisaalta pelejä maailmassa riittää. Jotkut pelit ei vaan uppoa ja silloin voi siirtyä hyvällä omalla tunnolla niihin, jotka toimii! Ymmärrän kyllä, että välillä oikeasti jää häiritsemään, että mitä ei ole tajunnut ja päätä täytyy jonkin aikaa hakata seinään. Lopputuloksena voi olla juurikin tuo oma Dominion päätelmäni. Mutta toivottavasti teillä vielä DoMin kanssa natsaa!