| | |

7 Wonders: Duel

13 Shares

7 wonders: duel kansi

Kesto: noin 30min Pelaajamäärä: 2

7 Wonders on saanut pikkuveljen, 7 Wonders: Duel on täällä. Peliä testatessa hiukan jännitti, että onko Duelista mihinkään ja onko siinä rahastuksen maku 7 Wondersin menestyksen myötä. Ilokseni voin kertoa, että 7 Wonders: Duel ei tuottanut pettymystä! Tässä pläjäyksessä kerron 7 Wonders: Duelista sekä veljesten eroavaisuuksista. Ennen tämän postauksen lukemista suosittelen lukemaan aikaisemman blogikirjoitukseni 7 Wondersista, jos se ei ole ennestään tuttu.

Paketin sisältö

Yksi taistelutanner lauta, 23 ensimmäisen aikakauden korttia, 23 toisen aikakauden korttia, 20 kolmannen aikakauden korttia, seitsemän kiltakorttia, 12 ihmekorttia, neljä sotamerkkiä, 10 edistysmerkkiä, yksi konfliktimerkki, 31 rahaa, pistelaskuvihko, sääntövihko sekä sääntötiivistelmäpaperi.

7 Wonders: Duel muistuttaa hyvin paljon 7 Wondersia

7 wonders: duel kortit

Pelin alussa pelaajat valitsevat 7 Wondersista tuttuun tapaan ihmekortit. Duelissa kortteja valitaan yhteensä neljä kappaletta toisin kuin 7 Wondersissa. 7 Wonders: Duelissa pelaajilla ei ole käsikortteja vaan kaikki kortit ovat pöydällä. Pelaajat nostelevat vuoronperään kortteja ja pelaavat ne parhaalla katsomallaan tavalla. Mielenkiintoiseksi homman tekee se, että kortteja ei voi vain ottaa mistä kohtaa tahansa. Vain kortteja, joiden päällä ei ole muita kortteja, voi ottaa.  Vielä jännempää on, että osa korteista on väärinpäin ja näin ollen lukittuina. Kortti on mahdollista napata pöydältä vasta kun se on oikein päin ja sen päällä ei ole muita kortteja.

7 Wonders: Duelissa pystyy eri tavalla taktikoimaan sekä laskemaan minkä kortin kumpikin pelaaja milläkin vuorolla saa tai mahdollisesti haluaa. Ainakin se voi aluksi tuntua siltä. Homma ei kuitenkaan ole ihan niin simppeli. Ihmekorteilla pystyy tässä kohtaa hyvin sotkemaan pakkaa. (esim. ihmeen valmistuttua pelaaja saa ylimääräisen vuoron) Korttien ollessa väärinpäin taktikointi luonnollisesti vaikeutuu. Mahdollisuus laskea muutama vuoro eteenpäin ei mielestäni ole lainkaan häiritsevää. Ärsyttävää toki on huomata, että kanssataistelija vie hyvän kortin nenän edestä. Sitä se elämä välillä on…

7 Wonders: Duel pysyy uskollisena isoveljelleen 7 Wondersille. Pelissä on edelleen mukana muun muassa tutut resurssit, ihmeiden rakentamiset ja kiltakortit. Sotavoimien kasvattaminen ja tieteen kerääminen näyttelevät nyt Duelissa suurempaa roolia. Pelin voittaa välittömästi pelaaja, joka saa haalittua kasaan riittävän määrän sotavoimia, joilla pystyy sitten valloittamaan toisen kaupungin. Tarpeeksi tiedettä haalinut pelaaja voi myös voittaa pelin tieteellisessä ylivallalla.

7 wonders: duel taistelutanner

7 Wonders: Duelissa resursseja ei ole mahdollista ostaa vastapelaajalta vaan resursseja voi ostaa pankista. Resurssin ostaminen maksaa pelaajalle kaksi kolikkoa sekä niin monta kolikkoa kuin vastapelaajalla on pöydällä kyseistä resurssia.

Peli päättyy välittömästi toisen pelaajan kerätessä riittävän määrän sotavoimia tai kun pelaaja saa kuusi erilaista tiedesymbolia. Mikäli kaksinkamppailu ei ratkea tiedettä keräämällä tai sotarintamalla, niin peli päättyy kolmannen aikakauden lopussa. Pisteitä saa samalla tavalla kuin 7 Wondersissa eli rakennuksista, ihmeistä ja rahasta. 7 Wonders: Duelissa pisteitä saa edistysmerkeistä, joita saa keräämällä kaksi samaa tiedesymbolia, sekä sotavoimista riippuen missä kohtaa on taistelutantereella.

7 Wonders: Duelissa korttien ketjutus (eli mitä kortteja pelaajan on mahdollista saada ilmaiseksi) on merkitty paljon selkeämmin kuin 7 Wondersissa. Miinuspuolia 7 Wonders: Duelissa verrattuna 7 Wondersiin on, että Duelissa kortit ovat paljon pienempiä kuin 7 Wondersissa. 7 Wonders: Duelin uudelleen pelattavuus on myös huonompi kuin 7 Wondersissa sillä Duelissa suurin osa ihmeistä on käytössä joka pelissä.

7 wonders: duel ihmeet

Paljon hyvää, vähän pahaa.

Aikaisemmin 7 Wondersia pelanneena 7 Wonders: Duel tuntui heti selkeältä eikä sääntöjen selittämiseen mennyt montakaan minuuttia. 7 Wonders: Duel on onnistunut säilyttämään isoveljensä hyvät ominaisuudet: 7 Wonders: Duel on ehkä myös hieman temaattisempi kuin edeltäjänsä. 7 Wonders: Duel on nätin näköinen, peli on sopivan pituinen ja tempaa mukaansa niin kuin 7 Wondersin kuuluukin. Pelin päätyttyä tekisi mieli heti ottaa revanssi. Nälkä kasvaa syödessä. Taistelutantereen konfliktimerkin liikkuminen on kuumottavaa ja tuo peliin uudenlaista jännityselementtiä. 7 Wonders: Duelin jälkeen en koskisi peruspeliin, jos sitä pitäisi alkaa kaksinpelinä tahkomaan. Ei kiitos.

Jos 7 Wonders ei maistu niin 7 Wonders: Dueliakaan ei voi suositella. Pelit ovat hyvin samankaltaiset. Pelaajat, joille 7 Wonders on uusi tuttavuus, joutuvat perehtymään sääntöihin hieman kärsivällisemmin. Kärsivällisyys kyllä palkitaan lopulta. 7 Wonders: Duel sisältää paljon symboleita, mutta kaikki kortit ovat pöydällä molempien pelaajien näkyvillä. Epäselviä symboleita voi siis mietiskellä yhdessä helposti ilman, että peli siitä millään tavalla kärsii.

Vaikka yritän olla kuinka kriittinen niin ei 7 Wonders: Duelista löydy paljoa pahaa sanottavaa. Toivotaan, että markkinoille tulee vielä joskus 7 Wonders yksinpeli niin ei tarvitse houkutella kavereita tai aviomiestä pelailemaan.

7 wonders: duel valinta

7 Wonders: Duel
10 / 10 Arvosana
Plussat
-Nopea, helppo, mutta sisältää hyvin vaikeita päätöksiä
-7 Wonders täydellisessä kaksinpelimuodossa
Lyhyesti
7 Wonders: Duel tuo 7 Wondersin loistavasti kaksinpelimuotoon. Peli on tarpeeksi erilainen kuin alkuperäinen 7 Wonders ja paljon kaksinpelejä pelaaville pakkohankinta.
Hinta-laatusuhde8
Sääntöjen selkeys7.5
Temaattisuus6
Uudelleenpelattavuus7.5

Similar Posts

Leave a Reply

Your Sähköposti address will not be published. Required fields are marked *